AP-1XFPEDNVW1W11_news

Brendon Hartley zal dit jaar naast zijn testwerk voor Ferrari actief zijn in het FIA World Endurance Championship. De Nieuw-Zeelander is ingelijfd door SMP Racing en zal voor de Russen in actie komen tijdens de 1.000 Mijl van Sebring (in maart) en de 6 Uur van Spa-Francorchamps (in mei).

Hartley verliet afgelopen november de Formule 1, nadat hij door Toro Rosso aan de kant was gezet. Inmiddels is hij weer terug als simulatiecoureur van Ferrari.

De 29-jarige Kiwi liet via de social media weten dat hij dit jaar zal terugkeren in het WEC, de raceklasse waarin hij al actief was met Porsche.

https://twitter.com/BrendonHartley/status/1093568351182438403

Opmerkelijk genoeg is Hartley ondanks een jaar Formule 1 nog steeds de regerend WEC-kampioen, hij won de titel in 2017 en er is nog geen kampioen van 2018 bekend. Het kampioenschap is vanwege een nieuwe opzet eenmalig verdeeld over twee jaren: het lopende 'superseizoen' startte in mei 2018 en duurt tot en met juni 2019 en telt onder andere twee edities van de 24 Uur van Le Mans. In de nieuwe opzet die komende herfst ingaat, loopt het seizoen van oktober tot en met juni.

SMP Racing is actief in de LMP1-klasse. Ook Jenson Button en Sergey Sirotkin maken deel uit van het Russische team. Hartley rijdt in Sebring met Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin. Met wie hij in Spa aan de start verschijnt is nog niet duidelijk.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen