Brendon Hartley onthult details over vertrek bij Toro Rosso

1920x1080-Brendon-Hartley-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Italië-2018

Brendon Hartley claimt dat er al vóór de Grand Prix van Monaco in mei 2018 een plan klaarlag om hem bij Toro Rosso te ontslaan. Het Formule 1-seizoen was toen pas vijf races oud.

De Nieuw-Zeelander hield het afgelopen jaar op het mediaplatform The Player’s Tribune een dagboek bij. In zijn jongste bijdrage schrijft Hartley dat hij er voorafgaand aan de race in Monaco ervan overtuigd was, dat zijn dagen als Formule 1-coureur waren geteld. "Wat ik me herinner is dat ik op de woensdag voor de race naar de paddock liep en ik een hoop vragen over mijn toekomst op me afgevuurd kreeg. Hier ben ik dan: net een handvol races in de Formule 1 en nu krijg ik al vragen over het einde. Het ergste was echter dat ik doorkreeg dat er in de geruchten een kern van waarheid zat. Er waren dus mensen die al na een paar races van me af wilden."

Hoewel Hartley in Monaco niet echt potten kon breken, werd hij niet ontslagen. De Nieuw-Zeelander mocht door en kreeg uiteindelijk pas op de laatste dag van het Formule 1-seizoen, een paar uur na de race in Abu Dhabi, te horen dat hij zijn stoeltje in 2019 moet afstaan aan Alexander Albon. "Ik werd een uur na de race uitgenodigd voor een bijeenkomst. Een paar minuten later was ik niet langer een Formule 1-coureur. Er werd verder niet veel gezegd tijdens de bijeenkomst, maar het werd me wel duidelijk dat er al sinds Monaco een plan in werking was getreden om me eruit te krijgen."

Hartley zegt nog geen definitief plaatje te hebben van wat hij dit jaar gaat doen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen