'Britse GP wordt verreden zonder publiek'

Silverstone

Het circuit van Silverstone heeft in een brief aan kaarthouders laten weten dat de race achter gesloten deuren gehouden zal worden. Circuitbaas Stuart Pringle schrijft in de brief "ontzettend teleurgesteld te zijn".

Het nieuws dat de Grand Prix van Groot-Brittannië achter gesloten deuren plaats zou vinden, hing al enige tijd in de lucht. Het circuit had zelf al laten weten open te staan voor het idee. In de brief wordt niet geschreven over een eventuele double-header op Silverstone.

Het is volgens Pringle niet mogelijk om nu een race te organiseren. "We hebben deze moeilijke beslissing zo lang mogelijk uitgesteld, maar het is gezien de huidige situatie in het land en door de overheidsmaatregelen die van kracht zijn, duidelijk dat een Grand Prix onder normale omstandigheden niet mogelijk is." De circuitdirecteur verwijst naar de verantwoordelijkheid die het circuit draagt om de gezondheid te beschermen van ieder die betrokken is bij de race en de fans die de race bezoeken.

Wie toegangskaarten gekocht heeft voor dit jaar, krijgt de optie om die om te boeken tot een kaart voor de race volgend jaar of zijn geld terug te krijgen. Binnen nu en twee weken wordt met kaarthouders contact opgenomen.

In de brief wordt niet vermeld wanneer de race georganiseerd wordt. Op de reguliere kalender stond de race gepland voor 19 juli.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen