Britse Grand Prix hoogst onzeker door overheidsmaatregelen

Silverstone

Gisteren maakte de Britse premier Boris Johnson nieuwe maatregelen bekend om het coronavirus onder controle te houden. Reizigers die per vliegtuig aankomen in Groot-Brittannië moeten eerst veertien dagen na aankomst in quarantaine verblijven. Met deze regel is het niet mogelijk om twee races te organiseren in Oostenrijk en daarna naar Engeland af te reizen. 

Chase Carey meldde twee weken geleden nog dat het plan was om te beginnen met racen in juli in Oostenrijk om daarna door te reizen naar Groot-Brittannië. Toen was in ieder geval al duidelijk dat de Europese races zonder publiek afgewerkt zouden worden. Maar nu onduidelijk is of coureurs, teamleden en andere betrokkenen überhaupt af kunnen reizen naar Silverstone na de race in Oostenrijk staat de F1 voor een nieuwe opgave.

De BBC meldt dat de Formule 1 in gesprek is met de Britse regering en dat in de loop van deze week daar meer duidelijkheid over verwacht wordt. In ieder geval is al aangekondigd bij monde van Ross Brawn dat iedereen op de paddock intensief getest en gescreend wordt, men zoveel mogelijk in hun eigen hotels verblijft, nauwelijks contact mag onderhouden met andere teams en niet buiten het hotel komt of van het circuit afgaat.

De Britse omroep meldt verder ook dat de F1 binnen nu en twee tot drie weken zekerheid kan verschaffen over de invulling van het Europese gedeelte van de kalender van dit jaar.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden