Brown trots dat McLaren benoemd is tot favoriete team

2021ItalianGrandPrixSundayGP2114_144646_54I4411

McLaren CEO Zak Brown voelt zich enorm gevlijd dat McLaren verkozen is tot favoriete Formule 1-team door de fans. Uit een recent wereldwijd fanonderzoek, uitgevoerd door Motorsport Network in samenwerking met Formula 1, blijkt namelijk dat de Britse renstal het erg goed doet bij de fans. "Het is erg bijzonder, vooral als je ziet waar we de afgelopen vijf jaar waren", stelde Brown tijdens de persconferentie op vrijdag in Amerika.

McLaren werd door maar liefst 29.5 procent van de ongeveer 167,000 deelnemende fans genoemd als het favoriete team. Als je dat vergelijkt met het percentage van 15.8 procent, dat McLaren in het fanonderzoek van 2017 behaalde, is dat een verdubbeling. Daarnaast wist het team dit jaar, wat de favorietenrol betreft, de competitie met kop en schouders te verslaan. Red Bull stond namelijk met 19.7 procent van de stemmen op een tweede plek gevolgd door Ferrari met 17.9 procent van de stemmen.

"Coureurs leveren enorme bijdrage aan onze populariteit"

De Britse renstal scoorde niet alleen goed in de categorie favoriete team, ook haar rijders vallen, logischerwijs, in de smaak bij de fans. Lando Norris werd tweede als het gaat om favoriete rijders en Daniel Ricciardo werd solide vierde. Het rijdersduo van McLaren is daarmee veruit het meest populaire rijdersduo van de paddock. Daar bovenop komt nog dat McLaren, met 40 procent van de stemmen, het nummer 1-team was voor fans in de leeftijdsgroep 16 tot 24 jaar, wat laat zien dat het jongere publiek veel waardering voor de renstal heeft.

Al met al enorm goede cijfers voor het team, zo meent ook Brown. "Onze populariteit groeit terwijl onze resultaten ook beter worden, ik denk dat onze coureurs een enorm grote bijdrage leveren aan het feit dat we gezien worden als een sympathiek team", legde de CEO uit. "Alle mannen en vrouwen bij McLaren werken zo hard. We proberen een geweldige show neer te zetten voor onze fans en onze partners en het is dan ook heel leuk om te zien dat fans van over de hele wereld daar zo positief op reageren."

Ervaring voor de fans beter maken

Wat betreft de coureurs denkt Brown dat het helpt dat ze zo open en vaak met fans communiceren. Volgens hem luisteren Ricciardo en Norris echt naar de fans en kan het team zo de ervaring voor de fans nog beter maken. "Ik ben een enorme fan van de sport. Niet heel lang geleden zat ik zelf nog op de tribune en probeerde ik te begrijpen wat mij enthousiast over de sport zou maken. We proberen dat te gebruiken om de ervaringen voor de fans beter te maken en dat lijkt te werken."

Lees ook: Horner maakt zich niet druk over ‘nieuwe’ trucje Mercedes

Lees ook: Sergio Pérez de snelste in VT2 Grand Prix van Amerika

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Amerika

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen