Brown verwacht nieuwe geldschieters voor McLaren

QDNivTMuy-5p9Juds8lQ0feIukMEIEMx__X4I1271-1400x933-1

De herrijzenis van McLaren lijkt een goede zaak voor de portemonnee van het team uit Woking. Teamdirecteur Zak Brown verwacht dat de goede resultaten van het team dit jaar zullen leiden tot hernieuwde interesse van geldschieters.

Het team uit Woking zag de afgelopen jaren een aantal grote sponsoren (Vodafone, Santander) weglopen, maar wist onder Brown ook een aantal nieuwe deals te sluiten. Recent werden contracten afgesloten met onder andere Coca Cola, Dell en British American Tobacco. Brown verwacht voor komend seizoen een aantal nieuwe namen aan dit lijstje te kunnen toevoegen: "De auto begint aardig vol te raken [met stickers], maar we hebben volgend jaar een aantal fantastische partners en de huidige blijven. Ik denk dat we volgend jaar opnieuw onze streefcijfers zullen halen."

Eén merk waarmee McLaren zeker geen zaken zal doen is Rich Energy. Het energiedrankjesmerk maakte dit jaar zijn entree in de Formule 1 bij Haas, maar dat team knikkerde Rich er halverwege het seizoen uit. Het merk van Williams Storey claimde onlangs op Twitter dat het met McLaren in gesprek is.

Brown was er als de kippen bij om dat verhaal te ontkrachten: "Die kerel [Williams Store] is een aandachtstrekker. Ik heb niet met hem gesproken en dat ga ik ook niet doen. Ik denk dat het een poging is om publiciteit te krijgen." Een samenwerking met Rich zou voor McLaren sowieso onlogisch zijn: het team heeft in Coca Cola al een frisdrankenmerk aan zich gebonden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen