Buemi zegeviert in E-Prix Punta del Este, Frijns P10

FormulaE_PuntadelEste

Sebastien Buemi heeft de E-Prix van Punta del Este gewonnen. De Fransman van DAMS was in een rechtstreeks gevecht sterker dan Lucas di Grassi en polesitter Jerome D'Ambrosio. Robin Frijns reed een anonieme wedstrijd en finishte op de tiende plaats.

Buemi kende een sterke beginfase en nam vrij snel na de start de leiding in de wedstrijd. Vanaf de vijfde startplaats wist hij na de pitstops te consolideren. Di Grassi kwam nog een beetje dichter bij maar kon uiteindelijk niet toeslaan.

D'Ambrosio begon de wedstrijd vanaf pole position maar kon dit niet vasthouden. De Belg moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats waarmee hij wel zijn eerste podium in de klasse scoorde.

Meer spektakel was er in het middenveld waar Nelson Piquet Jr. en Jean-Eric Vergne elkaar de tent uitvochten. In de laatste ronde kwam het tot een climax tussen de twee met een pittige inhaalactie van Vergne. De Braziliaan kon counteren maar verloor in de volgende bochtencombinatie de macht over het stuur door even de muur te toucheren.

Robin Frijns reed een tamelijk anonieme wedstrijd voor Andretti Amlin. De Nederlander maakte een langzamere stop en moest zodoende genoegen nemen met een elfde plaats. Door het incident van Piquet en Vergne schoof Frijns nog een plek op naar de tiende plaats.

Sam Bird kende een sterk begin van de wedstrijd nadat hij als derde van start ging maar technische problemen zorgden dat hij niet zou finishen. Bird tekende daarmee voor de enige 'Full Course Yellow' van de wedstrijd. Vorig jaar moest de Safety Car maar liefst drie keer in actie komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden