Ilott nieuwe reservecoureur Alfa Romeo Racing

large-2019-T04-Barcelona-Tuesday-14-May-2019-DAY-1_-Callum-Ilott-4

Callum Ilott is de nieuwe reservecoureur van Alfa Romeo Racing ORLEN. De coureur die vorig jaar nog tweede werd in het Formule 2-kampioenschap achter Mick Schumacher, mag nu als reserve coureur bij Alfa zijn carrière vervolgen.

Ilott is de tweede reserve coureur, achter Robert Kubica, van Alfa Romeo. Ilott zal de rol als reservecoureur op zich nemen als Kubica zelf in andere autoklassen deelneemt. Ilott zal om zijn Formule-1 ervaring verder op te bouwen een aantal keer in actie komen tijdens de eerste vrije trainingen komend jaar. Komend weekend zal Ilott al instappen in de eerste vrije training van de Grand Prix van Portugal.

Teambaas Frédéric Vasseur is verheugd om Ilott te verwelkomen in zijn team. “Zijn prestaties in zijn jeugd carrière was indrukwekkend en hij is zonder twijfel één van de grote talenten van zijn tijd." Vasseur geeft aan dat Ilott al meerdere keren heeft samengewerkt met het team en dat de teambaas daar positief op terug kijkt. "Ik twijfel niet dat Callum een positieve toevoeging zal zijn op Robert Kubica, die soms niet beschikbaar zal zijn. Callum gaat het druk krijgen en ik kan niet wachten om hem terug op de baan te zien komend weekend", aldus Frédéric Vasseur.

https://twitter.com/callum_ilott/status/1387008400005939203

Ilott is blij dat hij zich kan voegen bij het team. Hij bedankt het team en de Ferrari Driver Academy, waar hij onderdeel vanuit maakt. "De twee sessies die ik heb gehad met het team in de afgelopen twee jaar waren extreem nuttig en hebben mij wegwijs gemaakt in hoe een Formule 1-team werkt." Ilott kan niet wachten om in de bolide te stappen en daarmee het team te helpen.

Callum Ilott zal komend weekend in Portugal instappen voor de eerste vrije training. Wil je weten hoe laat Ilott rijdt? Klik dan hier!

Lees ook: Top-5: Formule 1-coureurs in tranen

Lees ook: F1 aan Tafel: “Alfa Romeo verlegt focus naar 2022”

Lees ook: Kubica in actie tijdens eerste vrije training Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden