Carey bereid om “onaantrekkelijke” contracten GP's te beëindigen

1920x1080-Startgrid-GP-Duitsland-2018

Formule 1-baas Chase Carey deinst er niet voor terug om “onaantrekkelijke” overeenkomsten van Grands Prix te verruilen voor meer interessante deals, zo zegt hij in gesprek met Motorsport.com. De Amerikaan bevestigde onlangs de komst van een Vietnamese Grand Prix in 2020, de eerste nieuwe Grand Prix op de kalender onder zijn leiding.

Carey is er naar eigen zeggen een groot voorstander van om de kalender in de toekomst zelfs uit te breiden naar 25 races. Welke races dat zijn is voor de preses minder van belang. Hij stelt met enige regelmaat dat de interesse onder potentiële organisatoren alleen maar groeit. En dus staat de toekomst van klassieke races, zoals die van Silverstone, vanzelfsprekend onder druk.

De opvolger van Bernie Ecclestone benadrukt dat de nieuwe eigenaren steeds meer samenwerken met organisatoren van Grands Prix om een goede show neer te zetten: “De evenementen zijn vandaag de dag waardevoller dan ooit, we moeten die waarde maximaliseren, en dat communiceren met de organisaties waarmee we samenwerken, of gaan samenwerken.” Volgens de Amerikaan stelt de toenemende vraag Liberty in staat om betere deals af te dwingen. En dus houden de nieuwe eigenaren elk evenement tegen het licht waarvan de contracten aflopen, contracten die veelal in het tijdperk van Bernie Ecclestone zijn gesloten.

Liberty Media zet allereerst in op meer races dan de huidige 21 op de kalender. Bovendien zal elke race een ware beleving voor de fans moeten zijn. Omdat de teams al hebben aangegeven dat een kalender van bijvoorbeeld 25 races niet de voorkeur heeft, komt Liberty met het voorstel om sommige raceweekeinden uit twee dagen te laten bestaan. Alleen evenementen die traditioneel veel fans op de been brengen zouden dan in aanmerking komen voor de vrijdagtrainingen. Deze vrijdagen zouden bovendien in de plaats kunnen komen van de vier testdagen gedurende het seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen