Carlos Sainz crasht zwaar in vrije training GP Rusland

images_Formule1_2015_nieuws-okt_Sainz_FP3_2

UPDATE: Carlos Sainz is zwaar gecrasht in de derde vrije training voor de Grand Prix van Rusland. Sainz verloor in de aanloop naar bocht 13 de controle over zijn Toro Rosso-bolide en kwam hard in de barriers terecht. Sainz was bij bewustzijn en is overgebracht naar het medisch centrum op het circuit.

Carlos Sainz werd door medisch personeel op het circuit veilig uit zijn auto gehaald en vervolgens per ambulance naar het lokale medisch centrum gebracht. Het duurde ongeveer 20 minuten voor de specialisten Sainz uit zijn auto hadden. In beelden van de wereldfeed was te zien dat Sainz bij bewustzijn was en meermaals zijn duim opstak toen hij in de ambulance gebracht werd. Verder is er momenteel geen nieuws over de toestand van Sainz.

'We lost power of the car'

Het incident vond plaats voor bocht 13, een snel gedeelte van het circuit. Bij het aanremmen voor bocht 13 blokkeerde de auto en schoot deze in de muur waarna de Spanjaard de controle kwijt was en niets meer kon doen. Scuderia Toro Rosso teambaas Franz Tost liet in een reactie desgevraagd weten dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken over de oorzaak. Wel liet hij weten dat het waarschijnlijk een remprobleem betreft: "We moeten data afwachten maar het leek erop alsof de auto tijdens het remmen niet meer te controleren was."

Een bezorgde Max Verstappen vroeg via de boordradio hoe het met zijn teamgenoot was, waarop zijn engineer reageerde met: "We lost power of the car." Verder moest het team op dat moment een antwoord schuldig blijven.

Update:In een statement van Toro Rosso wordt bevestigd dat Carlos Sainz bij zijn crash geen breuken heeft opgelopen, niet buiten bewustzijn is geweest en heeft hij zelf de auto uitgezet. Een beslissing over de race van morgen volgt later. Toro Rosso meldt dat het onderzoek naar de oorzaak begint zodra de auto terug is in de pitbox van het team.

De derde vrije training op het circuit van Sochi zou de resterende twintig minuten niet hervat worden. Nico Rosberg noteerde de snelste tijd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen