Carlos Sainz: "Ik ga feest vieren met het team"

Carlos-Sainz-scuderia-ferrari-monaco-gp-thursday

Een van de meest uitzonderlijke prestaties in Monaco kwam van Ferrari-coureur Carlos Sainz. Na een goed weekend te hebben pakte de Spanjaard ook nog eens P2 in Monaco. Het was de eerste keer dat hij in Monaco op het podium stond. 

Na het uitvallen van teamgenoot Charles Leclerc voorafgaand aan de grand prix, stond Sainz er alleen voor. Dit leek de Spanjaard echter geen probleem te vinden en hij knokte zich naar een zeer knappe P2. "Als iemand voorafgaand aan de race had gezegd dat ik op P2 zou eindigen in Monaco, had ik het niet geloofd. Ik denk dat Ferrari een team trots mag zijn op de prestatie die we hebben geleverd in Monaco. Vooral na het wegvallen van Charles wil je het team een podiumplek teruggeven."

Goed resultaat

Sainz: "De snelheid was in de kwalificatie ten opzichte van Charles niet goed. Ik ben daarom extra blij dat alles tijdens de race samenkwam. Het team verdiende een goed resultaat en dat hebben we vandaag kunnen bereiken. Ik ben erg blij."

Sainz-monaco-gp-race-700x467
Carlos Sainz - Monaco Grand Prix; Ferrari Content Pool

"Het was vooral zaak dat de start en de pitstop goed gingen. Dat is gelukt en daar zijn we erg blij mee." David Coulthard grapte nog dat hij geen druppel zweet op het voorhoofd van de jonge coureur zag. "Ja, het is natuurlijk super makkelijk om hier te rijden", grapte de overduidelijk blije Carlos Sainz terug. "Ik ga vandaag feest vieren met het team en hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten."

Lees meer: Versnellingsbak Leclerc heeft geen serieuze schade

Lees meer: Carlos Sainz: “Heb de pace om morgen te winnen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden