Carlos Sainz: "McLaren heeft beste auto"

Norris Spanje2024

Volgens Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft Red Bull niet langer de snelste auto van het veld. De McLaren is volgens hem de beste en meest complete auto van de grid. "Ze zijn overal snel."

Sinds het grote updatepakket in Miami is McLaren een stuk competitiever. Waar het de eerste vier races de derde kracht was achter Red Bull en Ferrari, is de MCL38 sinds Miami misschien wel de snelste auto van het veld. Desalniettemin heeft McLaren in die periode slechts één race gewonnen. (Miami, red.) Ook in Spanje had McLaren de beste papieren. Lando Norris vertrok van pole position, maar verprutste bocht 1, kwam achter George Russell en Max Verstappen te liggen en verloor daarmee de race, al werd hij uiteindelijk tweede vlak achter Verstappen. Maar de snelheid van de McLaren is niet onopgemerkt gebleven bij de concurrentie.

"De McLaren is de meest complete auto", beweert Ferrari-coureur Carlos Sainz. "Red Bull heeft het op sommige circuits lastig, wij hebben het op bepaalde banen moeilijk, maar McLaren is gewoon overal snel. Ze gingen volgas door bocht 3 en bocht 9 en zijn behoorlijk snel in de langzame bochten. De MCL38 heeft geen zwaktes en dat is behoorlijk indrukwekkend", vertelt de voormalig McLaren-piloot aan Motorsport.com.

Piastri Spanje24

Foto: McLaren Racing Media Centre

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van Spanje

Lees ook: Race Gemist: GP Spanje

Lees ook: Olav Mol en Coen Swijnenberg te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden