Carlos Sainz niet bezorgd over kwaliteit Renault-klantenmotor

DtEZUrWWsAAlgJe

Carlos Sainz verruilt komend seizoen het Renault-geel voor het papaya-oranje van McLaren en dat geeft hem – samen met Daniel Ricciardo die van Red Bull naar Renault gaat – een uniek inzicht.

De Spanjaard en de Australiër kunnen bij hun overstap namelijk beoordelen of de Franse klantenmotoren even goed zijn als de krachtbronnen die het voor het eigen fabrieksteam reserveert. Afgelopen seizoen verschenen er geruchten dat Renault bij het verdelen van de onderdelen het eigen team zou bevoordelen, ten nadele van Red Bull Racing en McLaren.

Sainz die tijdens de bandentest in Abu Dhabi zijn debuut maakte in de MCL33 is daarvan niet overtuigd: "De motor is hetzelfde. Toen ik de auto testte kon ik zien dat het gelijkwaardig is aan die in de Renault. Ik maak me dus echt geen zorgen. Ik ben er van overtuigd dat Renault ons dezelfde wapens geeft als waar het zelf mee strijdt."

Sainz moet volgend seizoen met rookie Lando Norris zorgen voor een ommekeer bij het kwakkelende McLaren. Het team uit Woking verruilde afgelopen winter de Honda-krachtbronnen voor Renault-power, maar die nieuwe impuls leidde nauwelijks tot resultaten. In de paddock wordt er inmiddels volop op gespeculeerd dat McLaren voor komend seizoen een kopie wil maken van het chassis van de Red Bull RB14, een auto die dit seizoen wel wist te presteren met Renault-motoren. Sainz ontkent ook die geruchten: "Ik denk dat het wel heel simpel is om te zeggen dat een team een chassis kopieert. Er zullen ongetwijfeld ideeën worden overgenomen, maar dat gebeurt nu eenmaal in de Formule 1 en in elke andere raceklasse waarin ik actief ben geweest."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen