Carlos Sainz onzeker over bandenkeuze

210239-scuderia-ferrari-qatar-gp-2021-saturday

Carlos Sainz kijkt met een goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. De Ferrari-coureur eindigde ruim voor zijn teamgenoot en mag de race aanvangen vanaf de zevende startplaats. Dit zal de Spanjaard doen op de gele medium band. Na de kwalificatie werd bekend dat Sainz zich zondagochtend om 11:30 Nederlandse tijd moet melden bij de stewards omdat hij verdacht wordt van het negeren van een gele vlag in Q3.

Carlos Sainz is blij met het behaalde resultaat. De Spanjaard met startnummer 55 kwam vrij gemakkelijk door het eerst deel van de kwalificatie. Het was belangrijk voor het team om de race op de gele band te kunnen starten. Sainz reed een ronde die precies genoeg was voor het laatste deel van de kwalificatie. Hij ging door als tiende, mede door het tegenvallende resultaat van Sergio Pérez. Uiteindelijk heeft de Ferrari-coureur met een 1:21.840 de zevende tijd laten noteren.

Carlos Sainz / Ferrari / Grand Prix van Qatar / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Moeilijke strategische keuze

Zelf is hij erg blij, zeker vergeleken met waar het team eerder dit weekend stond. “Mede dankzij het team was het een goede kwalificatie", liet de Spanjaard na afloop van de kwalificatie tegenover Ziggo Sport weten. Verder gaf hij aan dat hij niet 100% zeker is van de bandenkeuze. “We weten niet zeker of het de juiste keuze is maar we denken van wel. We gaan ons best doen in de race.”

Lees ook: Bottas over race Qatar: “Wordt twee tegen één”

Lees ook: Lewis Hamilton pakt pole position in Qatar

Lees ook: Lewis Hamilton: “De laatste ronde was geweldig”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen