Carlos Sainz: Red Bull-junior wordt winnaar bij Ferrari

door Frederique van Grinsven
Premium update
Carlos Sainz in de auto op de vrijdag Spanje 2022
Premium update

2022 is het meest uitdagende seizoen tot nu toe gebleken voor Carlos Sainz met titelkandidaat Charles Leclerc als teamgenoot, maar de Ferrari-coureur heeft eerder voor hetere vuren gestaan. Grand Prix Radio blikt terug op de carrière van de Spaanse racing-royal.

Sainz werd op 1 september 1994 geboren in Madrid als zoon van racelegende Carlos Sainz Sr., tweevoudig wereldkampioen rally en drievoudig winnaar van de Dakar-rally. Het had niet anders gekund dan dat de zoon van El Matador in zijn vaders voetsporen zou treden. Sainz begon zijn carrière in het karten toen hij vier jaar oud was, maar in tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten veranderde hij snel van gedachten. "Een van mijn eerste races had ik een zware crash en ik was helemaal geschokt door de sport. Vanaf dat moment tot mijn elfde, ben ik gestopt en deed ik er niks meer mee." zei een 15-jarige Sainz in 2010. "[Op een dag] zei ik tegen mijn vader, kom op, laten we het nog eens proberen. Het is mijn droom om Formule 1-coureur te worden, ik wil het nog een keer doen."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden