Carlos Sainz: "Tot het einde last gehad van mijn banden"

210141-scuderia-ferrari-brazilian-gp-thursday-gallery

Carlos Sainz heeft een sterke sprintkwalificatie achter de rug in Brazilië. De Spanjaard had een goede start en wist vanaf de vijfde plaats in de eerste ronde naar de tweede plaats te rijden achter Valtteri Bottas. Uiteindelijk moest de Ferrari-coureur wel Max Verstappen nog voor zich dulden en mag de race op zondag vanaf P3 starten. 

"De start was super. Dat had ik ook wel even nodig, want de starts wilde ik verbeteren in het tweede deel van het seizoen", zo liet Sainz weten voor de microfoon van Felipe Massa na afloop van de sprintkwalificatie. Het was volgens de Spanjaard erg close met de Red Bull Racing-bolides bij de start. De Ferrari-coureur had veel tractie bij de start en wist Sergio Pérez uit te remmen in de eerste bocht. Vervolgens pakte Sainz ook Verstappen in de vierde bocht.

Toch kon Sainz de tweede plaats achter Bottas niet vasthouden, maar wist wel Pérez achter zich te houden. "Ik kon Checo (Pérez, red.) achter me houden gelukkig, maar ik reed continue op de limiet", vervolgde Sainz. De Ferrari-coureur, die op de zachte band van start was gegaan, had behoorlijk last van bandenslijtage tijdens de sprintkwalificatie. "Ik heb tot het eind last gehad van de banden, maar denk dat het uiteindelijk wel de juiste keuze geweest is."

Carlos Sainz / Ferrari / Brazilië / Interlagos / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lage temperatuur

De temperatuur in São Paulo is niet helemaal wat men zou verwachten en dat was ook te merken tijdens de sprintkwalificatie. "De temperatuur was laag tijdens de sessie. Maar zondag zal het wat beter zijn, omdat de race om 14:00 uur (plaatselijke tijd) zal plaatsvinden", liet Sainz weten. De sprintkwalificatie werd namelijk pas om 16:30 uur plaatselijke tijd verreden, daardoor was het een stuk frisser op het circuit. "We hebben de berekeningen wel goed gedaan en het lijkt erop dat het gewerkt heeft."


Lees ook: Bottas pakt pole position na spectaculaire sprintkwalificatie

Lees ook: 50.000 euro boete voor Verstappen na aanraken auto Hamilton

Lees ook: Tanabe verrast door vele motorwissels Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden