castroneves

Hélio Castroneves heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Indy 500 gewonnen. Rinus van Kalmthout begon de race vanaf de derde positie en eindigde uiteindelijk als achtste. IndyCar-commentator René Hoogterp blikt voor Grand Prix Radio terug op de race.  

Rinus van Kalmthout deed lang vooraan mee, maar voor de Nederlander eindigde de race toch wat teleurstellend. "Nadat VeeKay, zoals hij in de Verenigde Staten genoemd wordt, vanaf de derde startplaats begon kon hij in de openingsfase de leiding pakken en hij opereerde dan ook lang in de kopgroep", vertelt Hoogterp. "Bij zijn laatste pitstop waren er echter problemen met de ingebouwde luchtkrik en hij verloor daarmee kostbare posities. Uiteindelijk moest Van Kalmthout genoegen nemen met een achtste plaats. Maar goed, daarmee pakte hij wel goede punten voor de titelstrijd en daarin staat hij nu stevig vijfde."

shank-mayer-700x467
Foto: Doug Mathews / Media Indycar

Hélio Castroneves

"De 105de editie van de Indy 500 kende de publiekslieveling Castroneves als winnaar, die daarmee een record evenaart met vier overwinningen op de fameuze speedway van Indianapolis", vervolgt Hoogterp. "De 46-jarige Braziliaan won voor het relatief kleine team van Meyer Shank Racing en was eigenlijk de gehele race in de kopgroep te vinden. Castroneves won na een duel in de slotfase met de jonge Spanjaard Alex Palou, die met een tweede plaats wel de leiding in het kampioenschap overneemt van teamgenoot Scott Dixon." Dixon mocht de race vanaf pole aanvangen, maar had problemen bij zijn eerste pitstop waardoor hij ver terugviel. Over twee weken is de volgende race in het IndyCar-kampioenschap, want dan is er een dubbel header op het stratencircuit van Detroit.

De gehele update van René Hoogterp is ook te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Red Bull stuurt Tsunoda naar trainingskamp in Italië

Lees ook: Marko hoopt op tot nok toe gevulde tribunes Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen