CEO Ferrari dreigt opnieuw Formule 1 de rug toe te keren

150039_sin-1

Het heeft even geduurd, maar het management van Ferrari heeft dan eindelijk gereageerd op de vorige week gepresenteerde plannen voor de Formule 1 van Liberty Media.

Het Franse persbureau AFP citeert Ferrari-bestuursvoorzitter Sergio Marchionne. Die zou tijdens een aandeelhoudersvergadering van het Italiaanse automerk hebben gezegd dat de Scuderia de sport de rug toekeert "wanneer de F1 meer om spektakel dan om sport gaat, wanneer we richting NASCAR gaan."

Niet het eerste dreigement

Het is niet voor het eerst dat Marchionne dit dreigement uit. Al in november bij het bekendmaken van de eerste contouren van de 'nieuwe Formule 1' kondigde de Italiaan een mogelijk vertrek aan.

In maart volgde een herhaling van zetten toen Liberty Media meer details bekendmaakte. En nu volgt dus opnieuw een reactie na een week van relatieve stilte.

Startpunt dialoog

Of de soep zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend is nog maar de vraag. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet onlangs weten dat Ferrari geen loze dreigementen uit, maar voegde daar direct aan toe dat het voorstel van Liberty Media moet worden gezien als startpunt van een dialoog en dat veel details nog nader ingevuld moeten worden.

Het zal ‘m vooral in die details zitten of Ferrari de Formule 1 trouw blijft, geeft Marchionne aan: "We kijken samen met Liberty Media naar acceptabele oplossingen en dan nemen we een beslissing die het beste is voor Ferrari. Daarbij kijken we ook naar alternatieven, dat is geen dreigement."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen