Charles Leclerc: "Blij met performance"

210012-usa-gp-friday

De nieuwe motor van het team van Scuderia Ferrari lijkt goede vruchten af te werpen. Gedurende de kwalificatie zat Charles Leclerc er continu goed bij en uiteindelijk heeft hij zich als vijfde gekwalificeerd. Vanwege de gridstraf voor Valtteri Bottas, zal de Monegask nog één plek naar voren schuiven. 

In een interview met Ziggo Sport vertelde Leclerc dat het een sterke kwalificatie was. Door het tegenvallende resultaat in de derde vrije training, had de Monegask niet heel veel vertrouwen in de kwalificatie. "Het was lastig om met een zelfverzekerde mentaliteit de kwalificatie in te gaan." Desalniettemin wist Leclerc zich te herpakken en verraste hij iedereen met een snelle ronde in Q1. "Ik was zelf ook verrast", veronderstelde hij. "Ik was nog meer verrast met de rondetijd die we hebben neergezet op de mediums in Q2."

'Erg blij met de performance'

Leclerc stelde dat hij erg tevreden is met zijn kwalificatie. "We gingen door naar Q3 met een set mediums en dat was erg indrukwekkend." Daarnaast heeft de Monegask weer meer zekerheid gekregen door zijn solide kwalificatie en blikt hij veelbelovend vooruit op de race. "Ik start op de mediums, dus ik heb vertrouwen in een positieve race."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Lees ook: Lewis Hamilton: "Mentaliteit is er om race te winnen"

Lees ook: Max Verstappen blij met pole: "Niet verwacht"

Lees ook: Sergio Pérez: "Laatste run was heel erg close"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden