Charles Leclerc: "Had gehoopt dat mijn vader mij zo kon zien"

door Jacobine van den Berg
SI202111070771_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Sergio Perez heeft na de podiumplek tijdens zijn thuisrace in Mexico veel losgemaakt op emotioneel vlak bij Charles Leclerc. De beelden van de familie van de Mexicaanse Red Bull-coureur zorgde voor veel ontroering en niemand kon om zijn euforisch gestemde vader Antonio Pérez Garibay heen.

Nog nooit eerder was een Mexicaan in zijn thuisland op het podium geëindigd. Zondag gebeurde het dan eindelijk en daarom stond de familie van Pérez in het middelpunt na deze prestatie in Mexico-Stad. Tijdens de podiumceremonie was een dolblije Pérez senior te zien die de podiumplek van zijn zoon uitbundig aan het vieren was.

Overleden vader

De beelden maakten op veel mensen indruk, zo heeft het voor veel ontroering bij de Ferrari-coureur. Leclerc zijn eigen vader, Hervé Leclerc, overleed in juni 2017 en het verlies van zijn vader is tot op de dag van vandaag een van de belangrijkste motivaties voor Leclerc om alles te geven in de koningsklasse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Leclerc belde 'Checo'

Inmiddels heeft Pérez senior laten weten dat zijn zoon door Leclerc opgebeld is na de mooie beelden in Mexico. De vader van Pérez citeerde in zijn reactie tegenover Marca de emotioneel beladen woorden van Leclerc. 'Checo (bijnaam van Pérez red.), je weet niet hoe blij ik was om je ouders zo jouw resultaat te zien vieren. De tranen sprongen in mijn ogen. Ik had graag gezien dat mijn vader me zo zou kunnen zien'. "Ik wist niet dat de vader van Charles overleden was", voegde Pérez senior daaraan toe.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen kijkt vooruit naar Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Hamilton bezorgd over Red Bull-dominantie

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden