Leclerc: "Jammer dat we derde plek niet konden vasthouden"

210056-spanish-gp-sunday

Charles Leclerc kende een goede start van de Grand Prix van Spanje. De Monegask haalde in de derde bocht Valtteri Bottas via de buitenkant in en lag lange tijd derde. Uiteindelijk finishte de Ferrari-coureur als vierde, maar hij keek terug op een geslaagde race. 

"De start was top, ik zag dat er in bocht drie een mogelijkheid was. Er was een schone lijn aan de buitenkant en ik ging er gewoon voor. Dat ging best goed. Ik was blij met de inhaalactie, alleen jammer dat we de positie niet konden vasthouden", aldus Leclerc tegenover Grand Prix Radio na afloop van de Grand Prix van Spanje.


Op de vraag of hij van te voren al bedacht had om in bocht drie in te halen antwoord de Ferrari-coureur dat hij er eigenlijk gewoon voor ging. "Ik had eigenlijk niets gepland voor de eerste drie of vier bochten. Ik heb snel gehandeld. Ik zag dat er een mogelijkheid was om er aan de buitenkant langs te gaan, ik ging ervoor en het liep goed af."

Pitstop-strategie

Daarna was er over de boardradio te horen dat het team voor 'plan-B' ging. Leclerc gaf daarop aan dat ze niet goed wisten of ze voor één of twee pitstops moeten gaan. "Daarom gingen we eerst voor een tweestopper en toen was ik vrij zeker dat een éénstopper genoeg zou zijn. Dus gingen we voor één stop, dat werkte perfect."

Charles Leclerc / Ferrari / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Tegen het einde besloten we toch nog een tweede pitstop te maken, omdat we een gratis pitstop kregen toen Sergio Pérez nog een keer stopte. Er was inderdaad wast discussie over via de radio, maar alles was duidelijk met betrekking tot de communicatie. We hebben strategisch goed werk geleverd."

Leclerc reist nu met een goed gevoel naar Monaco waar hij over twee weken zijn thuisrace zal rijden. "Natuurlijk is het frustrerend dat je als team goed werk levert, maar slechts een vierde plaats behaald. Maar dat is momenteel wat er in de auto zit, we moeten trots zijn op het weekend en de vooruitgang die we momenteel boeken. Hopelijk kennen we in de toekomst betere dagen als we ons zo door blijven ontwikkelen", sloot de Ferrari-coureur af.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Spanje, de race

Lees ook: Olav Mol: "Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1"

Lees ook: Bottas over teamorders: "Was bezig met mijn eigen race"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden