Charles Leclerc: "Motor-upgrade voelt goed tot nu toe"

21039-russian-gp-saturday-gallery

Voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland was al bekend dat Charles Leclerc een nieuwe motor zou krijgen. Het was dan ook een bewuste keuze om in Q2 vroegtijdig uit de auto te stappen. Door het vervangen van de motor moet de Monegask de race vanaf de negentiende positie starten. 

Leclerc zal bij de Grand Prix van Rusland vanaf de negentiende plek van start gaan. Ondanks dat het al zeker was dat hij achteraan moet starten wegens het vervangen van de motor, wilde hij toch nog wat rondes rijden in de natte weersomstandigheden. "Het is gelukt om wat rondes te rijden op een natte baan en die hebben we niet zoveel gedurende een raceseizoen. Het is een van onze zwaktes om de banden aan het werk te krijgen in deze condities en daarom was het belangrijk om toch even te rijden. Toch waren we zeker competitief", veronderstelde de Monegask in een interview met Ziggo Sport. In Q2 is Leclerc uiteindelijk bewust uitgestapt zodat hij een vrije bandenkeuze heeft bij de start van de race.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

'De upgrade voelt goed tot nu toe'

Het is natuurlijk altijd nog maar even afwachten of een nieuw onderdeel wel werkt zoals gehoopt. Volgens de Monegask voldoet de upgrade aan de verwachtingen van het team. "Tot nu toe voelt de upgrade van de motor goed. Ik merk het zelf een klein beetje, maar we zien het vooral terug in de data."

Charles Leclerc / Scuderia Ferrari / Rusland / Sotsji / Formule 1 / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: George Russell: "We hebben niks te verliezen"

Lees ook: Norris over eerste pole: "Risico heeft vruchten afgeworpen"

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Rusland kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden