Charles Leclerc na DNS: "Heel moeilijk te verwerken"

21018-scuderia-ferrari-monaco-gp-wednesday

Charles Leclerc had zich de Grand Prix van Monaco ongetwijfeld anders voorgesteld. De Monegask mocht zijn thuisrace vanaf pole position beginnen, maar viel nog voor de race kon beginnen uit. 

Ferrari had besloten om de versnellingsbak van Leclerc niet te vervangen na de crash tijdens de kwalificatie. Onderweg naar de grid moest de Monegask echter terugkeren naar de pits. Leclerc had het over de boordradio zelf over een probleem aan de versnellingsbak, maar uiteindelijk bleek de aandrijfas aan de linker achterkant kapot te zijn.

"Het is heel moeilijk te verwerken voor mij hier in Monaco", zei Leclerc tegenover Ziggo Sport. "We waren het hele weekend snel. Het team heeft fantastisch werk geleverd en mij een goede auto gegeven die voor de winst kon meedoen. Helaas konden we deze race niet starten door een probleem. Dat kwam niet door de versnellingsbak zoals ik aanvankelijk zei. Het kwam het van de linker achterkant, dus we zullen het nog verder moeten analyseren."

21038-scuderia-ferrari-monaco-gp-saturday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Linker achterkant

Opvallend is dat het probleem van Leclerc aan de linker achterkant zat, terwijl hij tijdens de kwalificatie met de rechterkant van zijn bolide in de muur belandde. "We weten nog niet precies welk onderdeel kapot ging", vervolgt Leclerc.  "Maar het komt inderdaad van de linker achterkant, wat een beetje raar is."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Volgens de Monegask heeft Ferrari goed gekeken wat precies de schade was en of het risicovol was om ermee door te rijden. "Als we schade hadden gezien aan bepaalde onderdelen hadden we natuurlijk niet het risico genomen en gehoopt dat alles goed zou gaan. We hebben alle onderdelen bekeken en ze waren allemaal prima. Maar er was waarschijnlijk iets meer dat we moeten analyseren", besluit Leclerc. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zei tegen Motorsport.com dat het probleem van Leclerc mogelijk helemaal niets te maken had met de crash tijdens de kwalificatie.

Lees ook: Valtteri Bottas: "Geen idee wat er gebeurde tijdens pitstop"

Lees ook: Carlos Sainz: "Ik ga feest vieren met het team"

Lees ook: Lando Norris: "Was altijd droom om hier podium te pakken"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden