Charles Leclerc: Pole position is een grote verrassing

charles leclerc mexico 2023 zaterdag

Charles Leclerc start de Grand Prix van Mexico vanaf pole position. De Monegask is zelf redelijk verrast door de plotselinge pace van de Ferrari, maar is erg blij met zijn kwalificatieresultaat. Teamgenoot Carlos Sainz start de race naast Leclerc op de grid vanaf P2.

Charles Leclerc heeft tijdens de kwalificatie op het Autódromo Hermanos Rodriguez de snelste tijd neergezet, een 1:17.166. Dit is de tweede pole position op rij voor de Monegask. Vóór de kwalificatie liet Leclerc weten dat pole position 'een grote verrassing' zou zijn. Tijdens de kwalificatie wisten de Ferraris in Q3 veel tijd te vinden, iets waar Leclerc zelf ook een beetje van stond te kijken. ''We wisten absoluut niet dat we deze pace hadden. Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat ik vandaag op pole position zou eindigen, want we kwamen behoorlijk wat tekort na VT3. Toen we alles uiteindelijk bij elkaar brachten, ging het erg goed. Ik ben erg blij met hoe het vandaag is gegaan,'' aldus de Monegask na afloop tegen F1.com.

'Het gaat lastig worden'

Leclerc twijfelt of hij met zijn Ferrari mee kan vechten voor de overwinning, zo liet hij weten aan F1.com. ''Ik concentreer me nu al op de race, omdat we de pole position nu moeten gaan omzetten in een overwinning. Het gaat heel moeilijk worden. Ik weet niet zeker of het genoeg is om mee te strijden voor de overwinning, maar we zullen er alles aan doen om te winnen. We moeten ons op onszelf concentreren. We hebben het hele weekend een behoorlijk goed tempo gehad. Ik weet niet zeker of P1 hier de beste startplaats op de grid is, maar het is prima zo.''

Lees ook: Ferrari verrast met eerste startrij in Mexico

Lees ook: Max Verstappen na vrije trainingen: Gaat beter dan verwacht

Lees ook: Koning van de Race: Pérez gaat zijn stinkende best doen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden