Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

Leclerc track Las Vegas 2023

Charles Leclerc is als tweede over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Las Vegas. De Ferrari-coureur startte de race vanaf pole position, maar moest het vergelden tegen Max Verstappen. De Monegask is dan ook teleurgesteld met de tweede plek. 

Charles Leclerc sleept de tweede plek binnen tijdens de Grand Prix van Las Vegas. De coureur van Ferrari begon als polesitter aan de grand prix, maar moest in bocht 1 Verstappen aan zich voorbij laten gaan. Tegen het einde van de race was hij ook nog een verwikkeld in een hevige strijd met Sergio Pérez. Ondanks het winnen van die strijd is hij teleurgesteld met de tweede plek. 

Teleurstelling

Ferrari-coureur Leclerc startte de grand prix vanaf pole position. Bij de start werd hij echter, buiten de baan bleek later, ingehaald door Verstappen. Hij reed lang rond op P2, maar raakte in gevecht met Pérez. Hij werd ook ingehaald door de Red Bull-coureur, al bleef hij lang aangehaakt. Uiteindelijk kon hij in de laatste ronde de tweede plek knap terug veroveren, maar erg blij is hij niet. "Wat een race, ik heb ervan genoten maar ben ook teleurgesteld in p2. Ik had graag de race willen winnen", aldus Leclerc.

Halverwege de race kwam er een safety car op de baan. Er lag een hoop debris op de baan nadat Verstappen en Russell elkaar hadden geraakt. Vanwege de bandenslijtage kozen veel coureurs ervoor om naar binnen te gaan. Leclerc deed dat niet en koos ervoor om zijn baanpositie te behouden. Dat heeft hem gekost, al kwam hij sterker terug. "We waren erg sterk. al hadden we ongeluk met de safety car die de baan op kwam. We wilde voor de baanpositie gaan en hebben daar wat verloren, uiteindelijk kwamen we sterker terug aan het einde."

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Race Gemist: GP Las Vegas

Lees ook: Max Verstappen wint de eerste Grand Prix van Las Vegas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden