Charles Leclerc: Updates beloven veel goeds voor de toekomst

Leclerc auto Oostenrijk 2023

Charles Leclerc is tijdens de Grand Prix van Oostenrijk tweede geworden. Voor de Monegask is dat het tweede podium dit seizoen. Voor Leclerc is het geen makkelijk seizoen, maar de updates die Ferrari heeft gebracht lijken te werken.

Charles Leclerc is op de Red Bull Ring als tweede over de finish gekomen. De Ferrari coureur reed een stabiele race en pakt hiermee zijn tweede podium van het seizoen. Zijn eerste podium pakte hij begin dit jaar in Bakoe. Voor deze race heeft Ferrari updates gebracht en die lijken te werken. Teamgenoot Carlos Sainz is uiteindelijk vierde geworden. 

Gemaximaliseerd

Voor Leclerc is het een redelijk goed weekend. Tijdens de kwalificatie op vrijdag reed hij al een goede kwalificatie en nu tijdens de race was hij ook sterk. Dit komt door de nieuwe updates die Ferrari heeft gebracht. "Ik denk dat we vrijdag en vandaag gemaximaliseerd hebben. De updates die we gebracht hebben beloven veel goeds voor de toekomst, al is er ook nog veel werk aan de winkel", aldus Leclerc, die daarmee doelt op de snelheid van Red Bull. Zo lag Leclerc even aan de leiding, maar was het lastig om Verstappen achter zich te houden. "Red Bull is echt nog te sterk voor ons. Het was echt onmogelijk om Verstappen achter me te houden, zeker in combinatie met de vieze lucht en de snelheid die hij heeft."

Ook Leclerc is nu gefocust op de volgende race in Silverstone en denkt dat de updates iets kan gaan brengen op het circuit in Engeland. "We hebben op Silverstone al veel goede resultaten laten zien. Iets wat met de nieuwe updates ook zeker mogelijk is. Dus de focus gaat naar het raceweekend in Silverstone."

Lees ook: Max Verstappen: plan volgen heeft gewerkt

Lees ook: Richard Verschoor wint zinderende Formule 2 hoofdrace in Oostenrijk

Lees ook: Race Gemist: F1-Oostenrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden