Charles Leclerc: We hebben het vandaag perfect gedaan als team

charles leclerc 2023 singapore zondag

Charles Leclerc verlaat Singapore met gemengde gevoelens na de Grand Prix van Singapore en moet genoegen nemen met de vierde plek. Hij is blij voor teamgenoot en racewinnaar Carlos Sainz en stelt dat het team van Ferrari perfect heeft gepresteerd vandaag.

''Aan de ene kant ben ik blij, want we hebben ons doel van vandaag behaald. We wilden een Ferrari op de hoogste trede van het podium hebben, en dat is gelukt. Ik heb mijn racestrategie last minute veranderd en ben voor de zachte band gegaan zodat ik voor Russell zou blijven rijden na de start. We hebben dat perfect uitgevoerd. Vanaf dat moment moest ik een gat creëren tussen Sainz en mij om als eerste een pitstop te kunnen maken zodat de coureurs achter mij geen undercut zouden proberen,’’ aldus de Monegask tegen F1.com.

'Het is zoals het is'

In de 21e ronde van de race veroorzaakte Logan Sargeant een Safety Car. Ferrari koos op dat moment voor een double stack en haalde zowel Leclerc als Sainz tegelijk naar binnen. Leclerc had last van verkeer in de pitstraat en zakte daardoor van P2 naar P6. Leclerc was dan ook niet blij met de Safety Car, zo vertelt hij aan F1.com. ''De Safety Car hielp mij helaas niet. Iedereen kwam tegelijk naar binnen, waardoor ik last had van verkeer en werd opgehouden. Ik ben toen vier of vijf plekken verloren, en vanaf dat moment wist ik dat het een inhaalrace zou worden. Het is zoals het is. We hebben het perfect gedaan als team. Ik wist dat het voor mij zou betekenen dat ik vandaag meer op de achtergrond zou staan, maar dan had ik het maar beter moeten doen tijdens de kwalificatie.’’

Lees ook: Verstappen: "We hebben er vandaag echt voor moeten vechten"

Lees ook: Oscar Piastri tevreden met inhaalrace in Singapore: Ik had dit resultaat niet verwacht

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Singapore

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden