Chase Carey: 'Belangrijk voor F1 dat historisch Zandvoort terug is'

chase

Chase Carey is verheugd met de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort. Dat zegt de Formule 1-baas in onze podcast F1 Aan Tafel.

"We zijn verheugd om te mogen aankondigen dat de Formule 1 in 2020 terugkeert op Zandvoort", aldus Carey. "We willen terug naar plekken waar de Formule 1 groot is geworden, de thuisbasis van de Formule 1. Een plaats zoals Zandvoort. Het is heel belangrijk en mooi dat we deze deal hebben kunnen maken."

Volgens Carey zijn de onderhandelingen met Zandvoort vlekkeloos verlopen. "Vanaf de eerste gesprekken was onze intentie dezelfde. We wilden allemaal dat deze deal rond zou komen."

"Ook de Nederlandse fans hebben meegeholpen om dit voor elkaar te krijgen. Zij zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van onze sport geworden. Overal waar we komen kleuren de tribunes oranje."

Volgens Carey heeft het Verstappen-effect ook bijgedragen aan het feit dat de Formule 1 terugkeert op Zandvoort. "Hij is een van de grote sterren in onze sport. De fans zullen een extra dimensie geven aan de race."

Zandvoort krijgt opknapbeurt

Liberty gaat Zandvoort helpen om de faciliteiten op en rondom het circuit te verbeteren. Ook het circuit zelf zal worden aangepast. "We hebben samen met de FIA en Zandvoort een plan klaarstaan dat op korte termijn zal worden uitgevoerd. Er komt een circuit te liggen waar iedereen trots op kan zijn en enthousiast over is."

De volledige aflevering van F1 Aan Tafel is hier te beluisteren:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen