Chase Carey reageert op wereldwijde kritiek

chase

Chase Carey heeft hard uitgehaald naar de criticasters van de vele veranderingen die binnen de Formule 1 zijn gemaakt. Liberty Media kreeg zware kritiek te verduren van fans wereldwijd die van oordeel zijn dat de nieuwe eigenaren teveel veranderingen in korte tijd willen doorvoeren. Ook Bernie Ecclestone mengde zich in de discussie.

Zo zal de controversiële Halo cockpitbescherming zijn intrede doen, zijn ‘grid girls’ verbannen uit de sport, is het aanvangstijdstip van de races wereldwijd aangepast en zijn er meer races gepland in de Verenigde Staten, waar de Formule 1 na jaren aanwezigheid nog altijd tevergeefs voet aan de grond probeert te krijgen. Fans beweerden dat Liberty Media de sport met al deze maatregelen juist verder van de fans bracht, in plaats van dichterbij.

Ecclestone

Carey ontkent tegenover het Duitse Sport Bild dat de fans worden genegeerd door Liberty Media: “De fans zijn enorm belangrijk voor ons”. Volgens Carey wil Liberty hetzelfde spel alleen anders benaderen: “We willen een product waar alles in zit waar de fans mee zijn opgegroeid, maar dat niet stilstaat in de tijd. Want wanneer je geen veranderingen toelaat, dan kun je ook niet groeien”. Volgens Carey heeft nota bene “Bernie Ecclestone zelf in 2016 gezegd dat hij geen kaartje voor een race zou kopen. Er was dus een negatieve spiraal en die moesten we doorbreken”, aldus de Amerikaan.  Ecclestone bekritiseerde onlangs openlijk het besluit van Liberty om de ‘grid girls’ niet meer in te zetten tijdens races.

Verstappen

Carey ziet naar eigen zeggen juist veel positieve zaken in de hedendaagse Formule 1, zoals bijvoorbeeld de sterrenstatus van Lewis Hamilton, het feit dat “half Nederland” naar Max Verstappen komt kijken. Carey hoopt dat er meer “competitie en drama” zal zijn in 2018 in vergelijking tot vorig seizoen. Volgens Carey ging het vorig jaar teveel tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen