Chase Elliott wint NASCAR-race Road America

GettyImages-1327001699-1

Chase Elliott is de winnaar van de NASCAR-race op Road America. Op zondag 4 juli keerde de NASCAR terug op het circuit in Wisconsin, de coureurs reden er voor het laatst in 1956. Commentator Rick Winkelman kijkt terug op wat er allemaal gebeurde afgelopen weekend.

Winkelman beschrijft dat de NASCAR afgelopen zondag weer eens op een ‘normaal’ circuit in actie kwam. “Een prachtige baan, zes-en-een-halve kilometer met hoogteverschillen door de bossen. De IndyCar rijdt er ook maar nu was het de beurt aan de NASCAR-mannen.” De laatste keer dat de NASCAR reed op Road America was in 1956. Chase Elliott, de regerend kampioen, won de race op het oude circuit. “De winnaar van afgelopen weekend was toen nog lang niet geboren. De man die altijd goed is op road courses liet het maar weer eens zien.”

Volgende race

Volgende week rijdt de NASCAR weer op een oval. De coureurs komen dan in actie op het ruim twee kilometer lange circuit van Atlanta, volgens Winkelman een apart circuit. “Het is wel een normale oval, maar wel één met heel oud asfalt met naden en hobbels. En de NASCAR vindt dat alleen maar leuk.”

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Alex Bowman en Kyle Busch winnen in NASCAR Cup Series

Lees ook: Ross Brawn: “Titelstrijd wordt niet beslist tijdens kwalificatierace”

Lees ook: Grand Prix van Australië 2021 afgelast

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen