spielbergthursday12-624058

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat er wat gedaan moet worden aan de kerbs rondom de Red Bull Ring. De eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk werd vlak voor tijd stilgelegd nadat Nico Hülkeberg zijn voorvleugel kapot reed op een hoge kerb bij het uitkomen van Bocht 10.

Horner liet voor de camera’s van Sky Sports weten dat ook zijn team al flinke schade heeft opgelopen: "Het is nogal een uitdaging. Tot dusverre hebben we al drie voorvleugels verbruikt. Waarschijnlijk gaat het om een schadepost van zo’n 250-duizend pond [ongeveer 280-duizend euro], maar we zijn niet de enige."

Mercedes-teambaas Toto Wolff onderstreepte de woorden van zijn Engelse collega: "We hebben twee flapjes gebroken en ik geloof dat Racing Point ook een gebroken voorvleugel heeft, dus we moeten er echt wat aan doen."

Horner denkt niet dat het probleem voorkomen kan worden door de coureurs betere instructies te geven: "Ze weten dat ze er liggen, ik denk alleen dat we moeten kijken naar de hoek waaronder ze zijn aangebracht. Er is hier de laatste jaren veel gesproken over de kerbs, maar misschien moeten we toe naar een nog radicalere afscheiding die nog meer afschrikt, want op dit moment zijn ze nog te uitnodigend om er toch over heen te rijden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen