Christian Horner geniet van strijd met Mercedes

SI202109100035_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het heerlijk om zo te strijden met Lewis Hamilton en Mercedes. Dat laat de Brit weten in zijn column op de site van Red Bull Racing. De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is onderwerp van gesprek dit seizoen en ook de strijd bij de constructeurs is nog erg spannend. Red Bull Racing heeft daar namelijk slechts vijf punten minder dan Mercedes. 

In zijn column op de site van Red Bull Racing zegt de Engelse teambaas dat strijden op twee fronten veel energie kost van zowel hem als het team. "Vechten voor twee wereldkampioenschappen is precies waar we hard voor gewerkt hebben. We gaan de laatste paar races in en het is erg spannend."

Intens jaar

"In voorgaande jaren hadden we je arm afgebeten om op dit punt in het kampioenschap in deze positie te verkeren. Hoewel het een intens jaar is geweest, is de druk iets wat we onszelf opleggen. Dankzij onze ervaring maken we ons alleen zorgen over de dingen die we kunnen beheersen, in plaats van over de dingen die we niet kunnen beheersen, vooral nu er veel op het spel staat", vult Horner aan.

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Qatar / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Genieten van de strijd dit seizoen

Horner kan, ondanks dat het veel tijd en energie kost, wel genieten van de strijd die er dit seizoen met Mercedes en Hamilton wordt gestreden. "Ik heb echt genoten van dit kampioenschap en het feit dat we de strijd met Mercedes en Lewis kunnen aangaan, zorgt ervoor dat het tot nu toe een fenomenaal seizoen is geweest. Sommige mensen gedijen goed onder druk en sommige mensen schrikken ervoor terug, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik onder druk op mijn best presteer.”

Lees ook: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Lees ook: Abiteboul zet eindelijk tatoeage na verloren weddenschap

Lees ook: F1 aan Tafel: De leugens van Lewis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden