Christian Horner: "Geweldige prestatie van Max"

SI202107030218_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-teambaas Christian Horner is in een zeer blije stemming na de overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. "Dit was een geweldige prestatie van Max. Het is duidelijk dat hij van dit Oostenrijkse podium geniet", stelt Horner tegenover Ziggo Sport.

"Het is fantastisch dat hij (Max Verstappen red.) hier (in Oostenrijk red.) twee overwinningen pakt, dus ik ben heel trots op het werk dat hij liet zien en het is geweldig voor het kampioenschap", vertelt Horner.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/07/IMG_2594.mp4"][/video]

Video: Wendy Heijting (Grand Prix Radio).

De teambaas voegt eraan toe: "Het is de eerste Grand Slam voor hem, ook voor het eerst in het hybride-tijdperk. Voor ons is het nu de vijfde race op een rij die wij weten te winnen, of zes races zelfs, in ieder geval: het is een fenomenale prestatie van het hele team. Ik ben heel trots op al het werk dat wij verrichten, maar wij moeten dit vast zien te houden. We zijn nog niet eens halverwege het kampioenschap. Het is geweldig om deze prestaties te laten zien, maar wij blijven gewoon vechten."

Veel thuisraces

Jack Plooij van Ziggo Sport zegt dat het geweldig zou zijn als het team dit kan herhalen op eigen grond in Silverstone over twee weken. Horner antwoordt daarop het volgende: "Wij hebben nogal wat thuisraces dit jaar. We hebben Oostenrijk, we hebben Silverstone, we hebben jullie bijna belangrijkste race in Zandvoort, we hebben Japan en Mexico; dus wij hebben nogal wat thuisraces."

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Lees ook: Olav Mol: “Denk dat ze zich bij Mercedes achter de oren krabben”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden