Horner: 'Gok met Verstappen pakte dit keer niet goed uit'

AP-1VSXFR8UD2111_news

Red Bull-teambaas Christian Horner liet na de Grand Prix van Duitsland weten dat de vierde plaats van Max Verstappen het maximale resultaat was. Het team probeerde met de wissel naar de intermediates nog wat te forceren, maar de gok pakte niet uit zoals gehoopt.

"Max had een goede start en kon in de openingsronden Kimi Raikkonen onder druk zetten. Daarna settelde het veld zich en werden de banden een belangrijke factor. Verstappen reed op een eenstopstrategie", laat Horner weten.

Door de regen besloot het team een gokje te wagen en haalde Verstappen binnen om zijn droogweerbanden in te ruilen voor een setje intermediates. "Het begon te regenen en enkele auto's gingen even van de baan, onder andere Max. We besloten om hem binnen te halen en gokten op meer regen. Helaas zette het niet door en moest hij snel weer naar binnen. Aangezien we een ruime voorsprong hadden op de coureurs achter ons, was het een gokje waard. Dit keer pakte het niet uit zoals we wilden. Uiteindelijk eindigde Max als vierde. Meer zat er vandaag niet in."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden