Christian Horner hint op eigen sportwagens Red Bull

SI201907130275_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner hint op een eigen Red Bull-sportwagenmerk. In de nieuwste Beyond the Grid podcast liet de Red Bull Racing-teambaas doorschemeren dat hij het zonde vindt wanneer ze de kennis die is opgedaan in het project rondom de Aston Martin Valkyrie-sportwagen verloren laten gaan.

Eind 2020 liep de samenwerking tussen Red Bull Racing en Aston Martin af, omdat het merk vanaf dit jaar met een eigen team aan de start verscheen. In de podcast van Formula 1 waarin Christian Horner te gast was, kwam het Aston Martin Valkyrie-project ter sprake en of Red Bull in de toekomst zelf sportwagens wil ontwerpen.

"Wie weet," was het antwoord van de Britse teambaas. "Nu de relatie met Aston Martin is afgelopen in de Formule 1 moeten we kijken wat de volgende stap in deze ontwikkeling kan zijn. Het zou zonde zijn om al die lessen die we met de Valkyrie geleerd hebben niet in iets waanzinnigs om te zetten."

Adrian Newey

Christian Horner legde daarnaast uit dat het een uitdaging was om de hoofd designer van het team, Adrian Newey aan te houden na het winnen van vier achtereenvolgende wereldtitels. "We maakten de overstap naar het hybridetijdperk met een motor die nul kans had om direct te winnen. Dat was een behoorlijke test voor de motivatie van Adrian."

Adrian Newey / Red Bull Racing / Milton Keynes / Tekentafel / 2020
Foto: Red Bull Content Pool (Thomas Butler)

Aston Martin Valkyrie

Ferrari kwam volgens Horner met een 'filmsterren-aanbod' bij Newey aanzetten. Eén van de dingen die hem echt aansprak volgens de Brit was het feit dat Newey bij Ferrari de kans kreeg om zijn eigen sportwagen te kunnen ontwikkelen. "Daarop hebben wij gezegd, waarom gaan we hier niet een door Red Bull ontworpen supercar ontwikkelen. Het was een kort gesprek in de trant van 'ja laten we het doen'. We hadden geen idee hoe en met wie we het gingen doen en wie ervoor zou gaan betalen, maar we gingen ervoor."

Toen Andy Palmer de ceo van Aston Martin werd was er al snel een deal gesloten om samen met Aston Martin de Valkyrie-sportwagen te bouwen. Wat uiteindelijk bedoeld was als een project met 25 auto's groeide al snel uit naar 150 auto's, waarvan de eerste auto's dit jaar bij de klanten geleverd worden.

Lees ook: LIVE: Goodwood Festival of Speed met o.a. F1-demo’s

Lees ook: Red Bull offert 2022-auto niet op door upgraden RB16B

Lees ook: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen