Christian Horner: ‘Mercedes is buiten ons bereik’

AP-1W2776WJN2111_news

Red Bull Racing lijkt na de motorupgrade die Mercedes tijdens de Grand Prix van Frankrijk heeft geïntroduceerd weer terug bij af. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zaten tijdens de kwalificatie meer dan een halve seconde achter de snelste tijd van Lewis Hamilton. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner verliest zijn team zeven tiende van een seconde op het rechte stuk van Paul Ricard.

“We zitten bijna op het downforce-niveau van Spa-Francorshamps en verliezen jammer genoeg nog steeds zeven tiende op het rechte stuk”, laat Horner weten aan Motorsport.com. “Beide coureurs hebben het vandaag erg goed gedaan. Vanaf de vierde en vijfde startposities kunnen we nog steeds een goede race rijden.”

Horner denkt dat een derde plaats het maximale resultaat is voor zijn team. “Ik denk dat Mercedes deze race buiten ons bereik is. Deze band past, zeker op deze ondergrond, erg goed bij hun auto. Zolang zij de boel morgen zelf niet verprutsen, hebben ze erg goede papieren. Maar ik denk dat we zeker met Ferrari kunnen strijden. Zij starten op een andere band, met meer en snellere degradatie. Hopelijk geeft dat ons meer kansen tijdens de race.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden