Christian Horner overtuigd van kansen voor Red Bull in 2019

AP-1S8MGXX5H1W11_news

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft voor de microfoon van Sky Sports nog maar eens herhaald wat Helmut Marko vorige maand al naar buiten bracht: "Met een paar extra paardenkrachten kan Red Bull volgend jaar de strijd aan met Ferrari en Mercdes."

De Engels-Oostenrijkse renstal rijdt zondag voor de laatste keer een Grand Prix met de Renault-motoren, alvorens het de overstap maakt naar Honda. De Japanse motoren liggen nu al achter in de Toro Rosso’s en bij Red Bull is men onder de indruk van de vorderingen die worden gemaakt.

Gecombineerd met een prima auto, kan het team van Max Verstappen omhoog kijken, aldus Horner: "We hebben een fenomenaal team dat een fantastische auto kan bouwen. Met net dat beetje extra vermogen dat Honda lijkt te leveren, kunnen we het ze [Ferrari en Mercedes] op elke circuit bijzonder lastig maken. We hadden dit jaar een uitstekende auto, het probleem was kwalificeren en snelheid op de rechte lijn. Als we dat kunnen verbeteren – en de cijfers zien er hoopvol uit – dan zijn we volgend jaar sterker."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen