Christian Horner: Perez heeft zichzelf te veel druk opgelegd

perez monaco

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Sergio Perez zichzelf te veel druk heeft opgelegd om voor het kampioenschap te vechten met Max Verstappen. Horner gelooft wel dat de Mexicaan beter gaat presteren, nu hij een groot gat heeft naar de Nederlander in het kampioenschap.

In twee weken tijd is het gat tussen Max Verstappen en Sergio Perez gegroeid van 14 punten naar 53 punten. Waar Verstappen domineerde in de straten van Monaco en oppermachtig was in Barcelona, bleef Perez puntloos in Monte Carlo na een crash op zaterdag in de kwalificatie en een rommelige race op zondag. In Spanje werd de 33-jarige coureur uitgeschakeld in Q2 en moest hij op zondag genoegen nemen met P4. Het kampioenschap is daardoor nu ver uit zicht en dat is geen slecht nieuws, als we Christian Horner moeten geloven. Hij denkt dat Perez zichzelf te veel druk heeft opgelegd om te vechten voor het kampioenschap.

"De druk is denk ik van zijn schouders gevallen en dat zorgt ervoor dat hij nu wat meer kan 'relaxen'. Op deze manier kan hij de vorm van de eerste paar races denk ik wel terugvinden", gelooft Horner. "We weten wat Checo kan, dat hebben we gezien in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan", vertelt de Brit aan RaceFans.

Sergio Pérez podium Miami 2023

Goed herstel

Horner was ook meer dan tevreden over de race van zijn pupil. "Checo heeft het goed gedaan. Een uitstekende tweede helft van de wedstrijd en dat moet hem het nodige vertrouwen geven", besluit de Red Bull Racing-teambaas. 

Lees ook: Race gemist: F1-Spanje

Lees ook: Olav Mol en Corne Klijn te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Max Verstappen domineert Grand Prix van Spanje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden