Christian Horner reageert op geruchten toekomst Helmut Marko

door Shakyra van den Heuvel
Helmut Marko - Horner

Afgelopen week waren er verschillende geruchten over de toekomst van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Zo zou zijn positie binnen het team op wankelen staan en zelfs ontslag aanstaande zijn. Horner heeft hier inmiddels op gereageerd en geeft aan dat hij geen intentie heeft om de wegen te scheiden. 

Een Braziliaans medium heeft afgelopen week naar buiten gebracht dat er spanningen zouden zijn tussen Christian Horner en Helmut Marko. Deze spanningen zouden dusdanig zijn opgelopen dat er zelfs ontslag werd genoemd voor de 80-jarige Oostenrijker. Helmut Marko staat niet officieel onder contract bij Red Bull Racing waardoor hij niet ontslagen kan worden door de teambaas. Daarbij geeft Horner ook aan dat hij ook geen enkele intentie heeft om dit soort acties te ondernemen. 

Horner vertelt dat hij dankzij Marko zich 'niet in de positie zou bevinden' waar hij zich nu in bevindt. Door Marko heeft hij diverse kansen gehad gedurende zijn carrière vertelt hij verder. Ook heeft de Oostenrijker veel betekend voor jonge talenten zoals Vettel en natuurlijk Max Verstappen. "Zoals hij die jonge coureurs een kans gaf, gaf hij mij ook een kans. We hebben altijd een zeer sterke en open relatie genoten. Natuurlijk zijn er af en toe zaken waar we het niet over eens zijn, maar dat hoort erbij", zegt de teambaas van Red Bull tegenover Motorsport.com. 

helmut marko 2023

Dietrich Mateschitz

Vorig jaar is zijn goede vriend, collega en oprichter van Red Bull Dietrich Mateschitz overleden. Daardoor zijn er een aantal dingen binnen het team verandert, maar de rol van Marko is niet minder belangrijk geworden. "Zolang hij door wil gaan, zie ik geen veranderingen in de manier waarop wij werken. Iedereen heeft zijn rol en functie", aldus Horner. Helmut Marko heeft inmiddels zelf ook al gereageerd op de geruchten. Hij laat weten dat hij nog een contract heeft tot eind 2024 en dat het niet aan Horner is om hem te ontslaan. "Het is de beslissing van de aanheeldhhouders. Daarnaast is het ook mijn eigen beslissing", aldus Helmut Marko

 

Lees ook: Lance Stroll gewaarschuwd door FIA na incident in Qatar

Lees ook: McLaren-duo: P3 in constructeurskampioenschap haalbaar

Lees ook: Nico Hulkenberg hoopt op 'vroeg kerstcadeau' in Austin

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden