Horner: "Wanhopige actie van zevenvoudig wereldkampioen"

SI202107160323_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner was na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië niet te spreken over de actie van Lewis Hamilton op Max Verstappen in de eerste ronde. De teambaas van Red Bull Racing en Max Verstappen haalde fel uit naar de Mercedes-coureur en noemde het een wanhopige actie van een zevenvoudig wereldkampioen.

Of de actie van Hamilton in Copse-corner met opzet was liet Horner in het midden, maar de Brit gaf in de nabeschouwing op F1TV wel aan dat Hamilton daar aan de binnenkant zat op een plek waar dat niet kan. "Ik weet niet wat hij denkt wat de gevolgen zijn als hij daar zit. Het is één van de snelste bochten in het wereldkampioenschap. Je weet gewoon dat je zoiets niet doet. Het is teleurstellend dat een coureur met zeven wereldtitels op zijn naam zo'n wanhopige fout maakt", verklaarde Horner, die aangaf van geluk te mogen spreken dat de gevolgen niet erger waren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)


Max Verstappen ging na de crash, die een impact had van 51G, naar het ziekenhuis voor verdere tests. Tijdens het interview met Horner was de Nederlander nog in afwachting van de resultaten. "Hij is gekneusd en gehavend, maar lijkt gelukkig in orde", liet de teambaas weten.

Te lage straf

Horner was het niet eens met de straf die Hamilton kreeg voor het incident. Naast het mislopen van WK-punten zit het team nu ook met een zwaar beschadigde auto en een budgetplafond. "Zoals ik zei voor de herstart van de race, het is niet een straf die bij zo'n actie hoort. Het is enorm frustrerend, maar het belangrijkste is dat Max Oké is. Hij is jong en fit hij slaat wel weer hard terug."

Lees ook: Verstappen na crash: “Respectloos gedrag”

Lees ook: FIA legt straf voor Hamilton na incident met Verstappen uit

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max gaf me geen ruimte” 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden