Christian Horner wees Ferrari-aanbod af

door Patrick Wuite
Verstappen Sainz Mexico 2022

Christian Horner had de mogelijkheid in de winter om over te stappen naar Ferrari, maar dat aanbod heeft hij afgewezen en Horner geeft ook toe dat hij het nooit heeft overwogen om de overstap te maken.

Christian Horner is sinds 2005 de teambaas van Red Bull Racing en vierde grootse successen, met zes coureurstitels, vijf constructeurstitels, 92 overwinningen en 81 pole positions. Ferrari wist in die periode slechts één keer kampioen te worden bij de coureurs (Kimi Räikkönen 2007, red.) en werd sinds 2005 slechts twee keer constructeurskampioen. Het is dan ook al jaren onrustig bij Ferrari met vijf teambazen sinds 2008. Afgelopen winter moest Mattia Binotto het veld ruimen en werd Frédéric Vasseur aangetrokken als teambaas. Maar Horner stond ook op de lijst bij Ferrari, zo verklapt hij bij de presentatie van de RB19 in New York, maar een overstap wilde de Brit niet maken.

Red bull presentatie 2023

"Het is een gigantische eer dat Ferrari mij belde, maar eerlijk gezegd heb ik een vertrek bij Red Bull niet overwogen. Ik ben er sinds het begin bij en voel me verantwoordelijk voor het team. Ik werk samen met een geweldige groep mensen en ben loyaal aan Red Bull en aan die mensen", aldus Horner in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport.

Lees ook: Ivo Pakvis en Rob Kamphues te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Max Verstappen hoopt blij te zijn na zien Drive to Survive

Lees ook: Christian Horner: Stabiliteit één van onze grote krachten

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden