Christian Horner: Stabiliteit één van onze grote krachten

door Tim Koenders
Christian horner Brazilie

Christian Horner denkt dat de stabiliteit binnen het team één van de grote krachten van Red Bull Racing is. Waar verschillende teams in 2023 een nieuwe teambaas hebben begint Horner al aan zijn negentiende seizoen.

Mattia Binotto moest na afloop van het Formule 1 seizoen van 2022 afscheid nemen van zijn rol als teambaas van Ferrari. Frédéric Vasseur werd zijn opvolger bij het Italiaanse team. Het balletje begon te rollen want Alfa Romeo moest daardoor ook op zoek naar een nieuwe teambaas. Zij kwamen uit bij Alessandro Alunni Bravi maar trokken ook Andreas Seidl aan. McLaren was toen het team zonder teambaas en kwam uit bij Andrea Stella. Daarnaast werd ook duidelijk dat James Vowles Jost Capito opvolgt bij het team van Williams. Kortom hebben vier van de tien teams een andere teambaas in 2023.

Binotto Horner 2019

Continuïteit

Christian Horner begint in 2023 aan zijn negentiende seizoen als teambaas. De Brit denkt dat het helpt dat mensen lang op bepaalde posities blijven zitten. “Wij hebben altijd al waarde gehecht aan continuïteit. Ik denk dat het enorme voordelen heeft, het voorkomt dat er een angstcultuur heerst.” Dat liet de teambaas van Red Bull Racing weten aan Motor Sport Magazine. “Ik denk dat de stabiliteit één van onze grote krachten is geweest. Je kan verder bouwen op die stabiliteit en je stelt mensen in staat hun werk te doen.”

Lees ook: Alexandor Albon: een carrière met veel hobbels

Lees ook: Jenson Button keert met NASCAR terug naar 24 uur van Le Mans

Lees ook: Haas onthult nieuwe look voor 2023

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden