Circuit Abu Dhabi aangepast voor aankomende GP

1-thursday-yasmarina

Het Yas Marina circuit in Abu Dhabi wordt aangepast om inhaalmogelijkheden op de baan te vergroten. De veranderingen moeten op tijd klaar zijn voordat het Formule 1-circus aan het eind van het jaar in Abu Dhabi verhuist. 

De Grand Prix van Abu Dhabi gaat dus rijden op een verbeterd circuit. In een nieuwe video op Formula 1.com wordt uitgelegd wat er precies gaat veranderen. Op drie plekken wordt het circuit drastisch aangepast in de komende maanden.

Yas Marina Circuit / Abu Dhabi / 2020
Foto: Pirelli (Zak Mauger / LAT Images)

Veranderingen

De belangrijkste veranderingen op de baan zijn in bocht zeven, bochten elf tot en met veertien en bochten zeventien tot en met twintig. De chicane in bocht zeven wordt verwijderd en de haarspeldbocht wordt breder. Bochten elf tot en met veertien zijn scherpe bochten die worden vervangen door een lange bocht met helling en bochten zeventien tot en met twintig worden zodanig aangepast zodat het soepeler gereden kan worden.

De aanpassing van bocht zeventien moet zorgen voor betere inhaalmogelijkheden en de aanpassing van bocht twintig moet ervoor zorgen dat coureurs met volle snelheid kunnen rijden. Hierdoor wordt er hopelijk dichter bij elkaar gereden.

Motorsportervaring verbeteren

Huidig waarnemend algemeen directeur van Abu Dhabi Motorsports Mangement Saif Al Noaimi zegt dat de aanpassingen in de zomer gaan plaatsvinden en ruim voor de grand prix klaar zijn. De aanpassingen moeten volgens hem ervoor zorgen dat het competitieve karakter van de baan wordt verbeterd voor elke klasse van de motorsport. "We kijken ernaar uit om ons nieuwe circuit in de komende maanden te presenteren aan motorsportfans, zowel lokaal als internationaal."

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, voegt daaraan toe dat ook hij uitkijkt naar het nieuwe circuit. "We staan ​​volledig achter de beslissing om verbeteringen aan te brengen aan het circuit, met als doel de algehele motorsportervaring te verbeteren voor zowel deelnemers als toeschouwers."

Lees ook: In de W series zijn vrouwen aan zet

Lees ook: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden