Circuit Qatar aangepast voor komst Formule 1

qatar

De Formule 1 gaat op 21 november voor het eerst racen op het Losail Circuit in Qatar, waar voorheen voornamelijk de MotoGP reed. Door de komst van de Formule 1 moest het één en ander worden aangepast, waaronder de ingang van de pitstraat. 

Wedstrijdleider Michael Masi ging afgelopen zomer al naar het Losail Circuit om te kijken of het circuit geschikt was voor de komst van de Formule 1. Hij stuitte alleen op een paar probleempjes, waaronder de pitstraat. De pitstraat was namelijk gelegen na de laatste bocht, wat een langzame en scherpe bocht naar rechts is. "De ingang van de pits wordt flink aangepast en die werkzaamheden zijn bijna afgerond. Het was een geschikte ingang voor de motoren, maar dat moest voor ons toch anders. Voor het raceweekend in Austin ga ik weer naar Qatar om te kijken of het allemaal goed is gegaan", liet Michael Masi weten aan Motorsport.com.

Michael-Masi--e1633371775202-700x306
(c) FIA

Andere aanpassingen

Naast de pitstraat worden er ook een paar andere dingen aangepast, waaronder de kerbstones. "Op de apex zijn zogenaamde broodjes geplaatst om het afsnijden van bochten te voorkomen. Bij het uitkomen van bochten zijn dubbele kerbstones geplaatst en op enkele plekken heeft de afzetting een upgrade gekregen", vertelde Masi. Daarnaast is er ook wat qua veiligheid veranderd. Naast de Tecpro-barriers die er al stonden, worden er namelijk ook nog bandenstapels neergezet.

Lees ook: GP van Qatar toegevoegd aan F1-kalender 2021

Lees ook: F1 aan Tafel over medium bandendrama van Aston Martin

Lees ook: Tom Coronel klaar voor WTCR-race Pau-Arnos

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen