Circuit Silverstone heeft deal met F1 voor twee races deze zomer

Silverstone

Zojuist werd bekendgemaakt door Silverstone managing director Stuart Pringle dat het Circuit van Silverstone een deal heeft met de Formule 1 om van de zomer twee races te organiseren. De races zouden volgens Sky Sports plaatsvinden op 26 juli en 2 augustus. 

In hoeverre de deal ook echt nagekomen kan worden, hangt op dit moment vooral af van de Britse overheid, zo meldt BBC. De Britse overheid is namelijk van plan om iedereen die naar Groot-Brittannië afreist gedwongen twee weken in quarantaine te laten gaan. Wanneer deze maatregel precies ingaat is nog niet bekend, maar naar verwachting zal de maatregel snel ingevoerd worden.

Zeven van de tien Formule 1-teams zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dat kan problemen opleveren aangezien personeelsleden van race naar race moeten reizen. Ook voor het vervoer van de auto's kan het voor problemen zorgen. Zo moeten de auto's tussen races door regelmatig terugkeren naar de fabriek, vooral als de auto beschadigd is.

Managing director van het Circuit van Silverstone zegt het volgende tegen Sky Sports: "Ik ben verheugd om te bevestigen dat Silverstone en de Formule 1 een overeenkomst hebben bereikt, om deze zomer twee races achter gesloten deuren te organiseren."

Echter ziet Pringle ook in dat de huidige omstandigheden alles behalve zekerheid op een Britse Grand Prix bieden. "Deze races zullen echter wel door de overheid goedgekeurd moeten worden. Onze prioriteit ligt bij de veiligheid van alle betrokkenen en bij het naleven van de Covid-19-voorschriften."

Of het dus echt mogelijk gaat zijn om twee races op het Circuit van Silverstone te organiseren, blijft nog even spannend. Wordt vervolgd...

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden