Circuits stellen diensten beschikbaar in strijd tegen covid

canada-thursday2-554942

Steeds meer circuits stellen hun diensten beschikbaar in de strijd tegen corona. Zoals eerder bekend werd heeft het Autódromo Hermanos Rodriguez het pitgebouw beschikbaar gesteld voor een noodhospitaal voor covid-patiënten. Andere circuits maken zich ook sterk voor de strijd tegen de pandemie. Zo hebben Circuit of the Americas (COTA) en Circuit Gilles Villeneuve een vaccinatiecentrum ingericht.

Circuit Gilles-Villeneuve

Met de afgelasting van de Grand Prix van Canada heeft het Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal de handen ineen geslagen met de regering. Vanaf 29 mei stelt het circuit het pitcomplex ter beschikking om drie weekenden achtereen de bevolking te vaccineren. Dat heeft het ministerie van volksgezondheid en sociale zaken van Quebec eerder deze week bekend gemaakt.

Christian Dubé, de Canadese Hugo de Jonge, meldde dat ze qua strategie steeds meer moeten moeten variëren om meer burgers te bereiken. "Wij passen ons aan en proberen daarbij onze creativiteit te gebruiken. In dit initiatief willen we zo dicht mogelijk bij de Grand Prix van Canada komen en mensen in staat stellen de situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Zo kunnen we het nuttige met het aangename combineren."

Festiviteit

De Canadezen maken bijna een uitje van de vaccinatie op het circuit. Zo meldt het ministerie dat het pitgebouw wordt opgedeeld in twintig rijstroken die plaats biedt aan twee auto's of vijf motoren tegelijk. Tijdens de vaccinatieronde op Circuit Gilles-Villeneuve zullen er rond de 1000 doses per dag weggeprikt worden, dat komt uit op ongeveer 167 vaccinaties per uur.

De intake zal buiten gebeuren, maar de vaccinatie zelf wordt uitgevoerd met de voertuigen. Zo moet het eruit komen te zien als een pitstop om dicht bij het gevoel van de grand prix te blijven. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals projecties van races en er zal een DJ aanwezig zijn om een muzikale ambiance neer te zetten.

De president van de Grand Prix van Canada laat weten dat ze met de annulering van de races in 2020 en 2021 de kans zagen om met de overheid in gesprek te gaan om een vaccinatie-centrum op te richten bij Circuit Gilles-Villeneuve. "Het was voor mij belangrijk om een manier te vinden om bij te dragen aan de vaccinaties en deel van de oplossing te zijn. Dankzij deze inzet kunnen we terug naar het normale leven", aldus François Dumontier.

Circuit of the Americas

Het Circuit of the Americas zet zich ook in voor de strijd tegen corona. Het circuit in Austin, Texas doet sinds 28 februari dienst als vaccinatiecentrum. Op de eerste dag wisten ze 3000 vaccinaties te zetten.

TT-circuit Assen

Ook in Nederland wordt er gebruik gemaakt van een circuit. Bij het TT-circuit in Assen is sinds januari dit jaar een teststraat inclusief analysecentrum om de tests direct te kunnen analyseren, daarnaast is er ook een vaccinatiecentrum ingericht bij de TT-Hall naast het circuit in Drenthe. Volgens berichtgeving van RTV Drenthe in januari kon de GGD in de TT-teststraat tijdens de eerste vaccinatieweken ongeveer 250 tot 300 vaccins per dag toedienen. Sinds 13 mei is het centrum in Assen alleen nog ingericht voor het toedienen van vaccins, omdat de leveringen van vaccins steeds groter werden.

Lees ook: Turkije vervangt Canada op F1-kalender 

Lees ook: Ferrari’s opvallend genoeg snelste in VT2 GP Monaco

Lees ook: NENT-topman heeft ambitieuze plannen met F1-uitzendingen 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden