Claire Williams: 'budget was niet het probleem'

W31I9736

Claire Williams denkt niet dat het matige optreden van het Williams Formule 1-team voorkomen had kunnen worden door extra geld in het project te pompen.

De stal uit Grove veroverde afgelopen seizoen slechts zeven punten en eindigde daarmee op de tiende en laatste plaats van het kampioenschap. In een interview met Motorsport zegt de teambaas dat de auto zo slecht presteerde dat zelfs een verdrievoudiging van het budget niet had geholpen. "Ik denk dat de hele auto, van voren naar achteren, het probleem was. We zaten met fundamentele fouten die we halverwege het seizoen niet meer konden herstellen. We hebben er veel geld tegen aan gesmeten, maar zelfs als we het budget hadden verdrievoudigd dan nog hadden we het niet kunnen omdraaien."

Hoewel Williams en haar team de problemen van afgelopen seizoen onderkennen en inmiddels aanpassingen hebben doorgevoerd, is de teambaas voorzichtig over de verwachtingen voor komend seizoen: "Veranderingen zijn goed, maar om echt het verschil te maken moeten die veranderingen nog even houvast krijgen. Je gaat niet van P5 (in 2017) naar P10 (in 2018) zonder dat er heel veel mis is. We zijn nu langzamerhand alles aan het rechtzetten."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden