1017454938-sut-20190426-ms1_0088.jpg.pagespeed.ce_.iagihROI1G

De schade aan de FW42 van Russell blijkt zo groot dat niet alleen het chassis, maar ook het complete energy recovery system (de MGU-K, MGU-H en de energieopslag) vervangen moet worden. Russell schreef vanochtend zijn auto volledig af op een loszittende putdeksel. De coureur bleef wonder boven wonder ongedeerd.

Claire Williams heeft inmiddels stappen aangekondigd tegen de organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan: "Ik denk dat wanneer je een auto de baan opstuurt, je er vanuit mag gaan dat die baan niet je auto zo zwaar beschadigd", aldus de teambaas tegen Autosport. "Ik ben behoorlijk pissig, dat lijkt me duidelijk. Het belangrijkste is natuurlijk dat George oké is en dat de deksel geen groter ongeluk heeft veroorzaakt. Maar de FIA en FOM moeten ons verzekeren dat dit niet nog vaker gebeurt."

Wat de crash het team uit Grove precies gaat kosten is nog niet duidelijk, maar het zal flink in de papieren lopen, aldus Williams: "Voor ons als onafhankelijk team zijn de financiële gevolgen serieus te noemen. We hadden na een slechte start van het seizoen even wat minder druk op de ketel. Maar het chassis is gebroken en we moeten nu gebruik maken van chassis nummer drie."

George Russell zal naar verwachting morgen mee kunnen doen aan de derde vrije training.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden