WilliamsF1_887_HiRes

Claire Williams steekt de hand in eigen boezem waar het gaat om de terugval van de renstal die haar vader in 1976 oprichtte en een jaar later voor het eerst aan een Grand Prix meedeed.

Williams Racing won in de afgelopen 42 jaar negen constructeurstitels en was in de seizoenen 2014 en 2015 nog het derde team op de grid, maar is inmiddels afgezakt naar de staart van het veld.

Williams geeft in een interview met het Franse Auto Hebdo toe dat dit haar schuld is. "Om onze resultaten [van 2014 en 2015] te behouden en zelfs te verbeteren, hebben we een wijziging aangebracht in de structuur van het bedrijf en dat blijkt een fout te zijn geweest. Het was mijn idee en dus mijn fout."

Williams wil niet ingaan op wat die beslissing precies inhield, maar zegt er alles aan te doen om het tij te keren. "Geloof me, we steken onze kop echt niet in het zand. We weten waar we staan en wat we moeten doen om te winnen, maar het is een lang proces."

Het team zette onlangs technisch directeur Paddy Lowe op non-actief en niet lang daarna werd oud-technisch directeur Patrick Head als consultant in de arm genomen. Over Lowe wil Williams weinig kwijt, behalve dan dat het "moeilijk is om over zijn rol hierin te praten." Over Head is ze opener: "Patrick Head is terug als consultant. Hij helpt de ingenieurs in deze moeilijke tijd. Hij heeft zoveel ervaring en karakter, mensen luisteren echt naar hem."

Williams hoopt en verwacht dat de nieuwe regels die in 2021 van kracht moeten worden voor een omslag zullen zorgen. "Alles wat we nu bespreken is goed voor ons. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we terug zijn op het niveau waar we horen te staan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden