Claire Williams peinst niet over vertrek bij haar vader's team

WilliamsF1_14613_HiRes

Voor Williams kan er niet snel genoeg een einde komen aan één van de meest dramatische seizoenen uit de geschiedenis van de roemrijke renstal. Het team uit Grove behaalde dit jaar - met nog twee races - te gaan slechts één WK-punt.

Dat is de slechtste score in de ruim veertigjarige geschiedenis van de stal. En dat terwijl Williams aan het begin van het hybride tijdperk - in 2014 en 2015 - nog derde werd in de strijd om de constructeurstitel. De vrije val wordt deels toegeschreven aan Claire Williams die in 2013 het stokje van haar vader Frank Williams overnam.

De slechte prestaties hebben Williams doen nadenken over haar eigen functioneren: "Ja, natuurlijk heb ik dat gedaan. Iedereen die niet zulke momenten van zelfreflectie heeft, zou beschuldigd moeten worden van complete arrogantie." Toch is de 43-jarige Williams nooit van plan geweest om op te stappen: "De situatie is vreselijk uitdagend en erg moeilijk, maar ik word altijd weer gemotiveerd door de mensen van het team. Zij denken nooit aan opgeven en ik dus ook niet. Bovendien, wat zou er gebeuren als ik er wel mee stop? Ik zou er alleen maar van beschuldigd worden dat ik de dochter was die het iconische team van haar vader naar de vaantjes had geholpen. Er is geen denken aan dat ik dat voor de rest van mijn leven op mijn geweten wil hebben."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden